Hidroinasmantare

SC Agroturdean SRL dispune de tehnologia necesara pentru acoperirea cu iarba a parcurilor, gradinilor, terenurilor stradale si feroviare in panta ori a partiilor de schi prin procedeul hidroinsamantarii. Lucrarea se realizeaza in mai multe faze, intre care enumeram: analize preliminare, alegerea dozajelor, pregatirea solului si apoi hidroinsamantarea.

Componentele hidroinsamantarii sunt:

- Apa - in timpul insamantarii semintele sunt imprastiate cu apa care are rolul de a ajuta la incoltirea acestora si cresterea ierbii.

- Samanta - se poate folosi orice tip de samanta de iarba

- Fertilizatorul - bogat in fosfor care ajuta la incoltirea semintelor

- Mulch-ul - preparat din hartie si material lemnos de culoare verde, care in momentul in care este aplicat pe sol formeaza un strat de protectie cu rol de a retine umezeala, impiedica dezvoltarea buruienilor si protejeaza samanta de iarba.

In amestecul pregatit se mai poate adauga si lianti pe baza de var care imbunatatesc pH-ul solului sau adaosuri care ajuta la cresterea ierbii.

Pentru procedeul hidroinsamantarii folosim urmatoarele utilaje:

- FINN HYDROSEEDER (1200-12500 l) - folosit in zonele cu dificultate de acces, fara o prealabila pregatire a solului, pentru semanat cu un substrat de calitate inferioara sau care necesita protectie vegetala, combatere eroziune si reabilitare dupa decopertari.

- FINN STRAW-BLOWER (suflanta paie) - utilizata pentru tocarea si pulverizarea paielor in vederea acoperirii cu mulch si protejarii semintelor

- FINN BARK-BLOWER - utilizata pentru transportul materialelor solide cum sunt: composturile, crengi tocate si pulverizarea acestora in locuri greu accesibile la distante de pana la 90 m (sosele, terase, cai ferate, terenuri accidentate, surpari).